Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J21i38r25i 74C10i96z

15. 4. 2021 12:03

Vazeny autore, k celemu nechutnemu pripadu jste pristoupi s nadhledem a spravne. Historie dokumentuje, jak z nenavisti k jine rase zacaly vznikat konflikty s vrazdenim nevinnych. Ze hrac Kudela rasisticky urazil protihrace je naprosto jasne, ten protihrac v modrem dresu by si to prece nevymyslel. Ze hrac Kudela se snazil vse zakryt trapnymi vymluvami na jine zneni urazky protihrace, to je asi taky jasne. Trest je sice vysoky, ale od Slavie melo jeste prijit umisteni hrace Kudely na "waiver list" a urychlene se ho zbavit, aby jeho cin nemel jeste dalsi dusledky pro klub, protoze zcela jiste to sledovaly ostatni kluby a podle hrace Kudely budou hodnotit Slavii. Co se zde deje na diskusi k celemu pripadu taky neprekvapuje, cesky nacionalismus je tady velmi silny jiz od zalozeni statu. Pred casem ve vyluce NHL hral zde z Flyers utocnik W.Simmonds a divaci po nem hazeli banany, tak to po par zapasech zabalil a odesel do Nemecka. Hrac Kudela mohl vse ihned vyresit velkou omluvou a pokanim. Neudelal nic, jen se schovava za pravniky klubu a hraje mrtveho brouka. No, tak to tady chodi. Cetl jsem rasisticky blog od jednoho ucitele a jsem velmi rad, ze moje dcera emigrovala do USA a jiz nikdy se sem nevrati. Aby ji ucil rasista, tak to by melo na jeji vyvoj velmi neblahe dusledky.

4 14
možnosti
AT

Nevím z čeho je "naprosto jasné", že došlo k rasistické urážce. Černoch v modrém dresu může lhát úplně stejně jako běloch v červenomodrém.

A dovolte mi připomenout, že totalita s perzekucemi a dokonce i vražděním nastoupila společně s vykonstruovanými obviněními, odsouzením bez důkazů, cenzurou nepohodlných názorů a presumcemi viny.

P.S.: jste fakt kouzelný když podle blogu jednoho (prý) rasistického učitele usuzujete na rasismus všech učitelů v Česku. To je od vás takový typický příklad přístupu bez předsudků ;-)

6 0
možnosti

A nebo by to mohl udělat podobně jako kdysi Vladimír Škutina:

„Znovu opakuji, nikdy jsem neřekl, že president republiky Antonín Novotný je vůl, ale když už jsem za to odsouzen, je to jako bych to měl předplacené, a proto prohlašuji s plným vědomím, že vůl je.“

32 0
možnosti
PP

P58e41t40r 43P68a33c94k12a

15. 4. 2021 12:06

Jenomže Škutina byl odsouzenej na půl roku podmínečně, ale když se pak vyjádřil naplno, dostal 2 roky natvrdo. A Kúdela by dopadl stejně.

2 0
možnosti
AT

"člověk nabyl dojmu" "pravděpodobné" tak to jo, jak málo stačí

3 0
možnosti
Foto

Tak teď už víme, co měl Kúdela udělat. UEFA nám to vysvětlila. Neměl za ním chodit, něco mu šeptat a nechat se tím bez důkazu obvinit z rasismu. Měl ho zmlátit (3 zápasy) nebo se pokusit ukopnout mu hlavu (4 zápasy). Tak teď to víme a můžeme podle toho hrát...

36 1
možnosti
ES

O celé kauze vím jen z doslechu, ale připadá mi směšná: řeší snad etické komise každou nadávku? Proč má být znevážení rasy horší než stejně hrubé znevážení mužnosti, vzhledu, inteligence, obratnosti atd., k nimž došlo stejně tak v afektu? Může si pak modelka stěžovat na pochvalný výrok určený konkurentce, jímž malíř nebo divák zmíní "mléčnou" nebo naopak "čokoládovou" pleť?

5 0
možnosti
MD

Tak znevazovani rasy, etnika je horší mimo jiné v tom, že z historie známe stovky pripadu genocid, pogromů a dalsiho nepekneho chovani zalozeneho prave na etnickem zaklade. Nepritel je pak snadno identifokovatelný, lid lehce nastartovatelný. Jakkoli uznavam, ze někdy uz ta snaha o korektnost je too much a popira lidskou prirozenost. Pro tento konkretni pripad - souhlasim s autorem, ze Kudela nejspis rasistickou poznmku mel a mel se taky priznat. Mozna by pak byl ten trest nizsi, nevim. Takto se mi zda vysoky.

5 2
možnosti
Foto

No, tak já bych řekl, že tím jaké tresty UEFA vynesla, sama preferuje "vysvětlení ručně".

9 1
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
13 2
možnosti
MS

Proto je mi hokej milejší, než fotbal. V hokeji za neodpískaný brutální zákrok následuje regulérní chlapská rvačka. Žádné divadlo se zakrytou pusou.

1 0
možnosti
MS

Vycházíte z předpokladu, že Kúdela skutečně řekl rasistickou poznámku. Sice to sám rukou pohnojil, ale píšete o druhém extrému, aniž byste si počkal na výsledek sporu. Sám jste psal, že má dvě možnosti.

3 0
možnosti
OU
MP

Já bych tedy především relativizoval tresty, které dostali ostatní hráči Rangers za fyzické útoky. Ať už Kúdela řekl, co řekl, slovní nadávka nemůže být nikdy trestána hůře než je agresívní fyzické napadení se zdravotními následky a s rizikem fatálního úrazu. Na tom je postaveno celé trestní právo, proboha. Potom by měli pravdu ti, co tvrdí, že kdyby místo urážky Kúdela soupeře těžce zranil, odešel by s mírnějším trestem, a to je naprosto absurdní. Je to jenom odraz toho, kam už se dostala pomatená progresívní agenda...

39 3
možnosti
PP

P23e42t80r 67P89a66c94k48a

15. 4. 2021 12:09

Bohužel dnešní zdegenerovaná západní společnost uvažuje opačně než my. Slovní napadení považuje za horší než fyzické.

4 0
možnosti
SB

Sám píšete, že pravděpodobnost, že Kúdela mluví pravdu, není vysoká. Neboli jinými slovy připouštíte, že pravděpodobnost, že je Kúdela bez viny, pokud jde o rasismus, je sice nízká, ale že existuje. Připouštíte to, protože i nepříliš vysoká pravděpodobnost (což jsou vaše vlastní slova, takže když vám je vmetu do tváře, tak se jen odvolávám na to, co jste napsal vy sám) je prostě nejistota.

Takže jste pro odsouzení člověka, jemuž nebyla prokázána vina.

Ovšem rád bych vás upozornil na jednu věc: Žijete ve stejné Evropě jako pan Kúdela. A jestli tady začne ten trend, že ve věci rasismu, sexismu genderismu a různých podobných ismů začne platit presumpce viny, tak se může stát, že to za pár let semele i vás nebo někoho z vašich blízkých. Někdo si vymyslí, že jste ho rasově urazil, důkaz na to mít nebude, ale prostě zatímco pro obecnou kriminalitu bude před soudem platit presumpce neviny, tak pro obvinění z rasismu bude platit presumpce viny, a jak říkám, semele to třeba zrovna vás nebo někoho z vašich blízkých.

Semele to třeba vás nebo někoho z vašich blízkých, jelikož jakmile tohle se dostane na pořad dne, tak to nikdo nezastaví. Tohle je možné nespustit, dokud to spuštěné ještě není, ale nebude to možné zastavit, jakmile to jednou už spuštěné bude.

60 1
možnosti
MZ

Spuštěné už to je podle mně, a zastavit to nepůjde, semele nás všechny rasismus naruby. Moc nechápu proč je tato doba taková, ale už chápu že to musím přijmout jako fakt. kdo se tomu postaví, myslím třeba z politiků, nebo někdo jiný kdo je slyšet, bude smeten našimi médii, nazván fašistou atd. Už se to děje, to není nějaká budoucnost, je to tvrdá realita.

5 1
možnosti
  • Počet článků 48
  • Celková karma 3,94
  • Průměrná čtenost 1502x
Soudní překladatel (NJ).

FFUK obor filosofie.

Bibliografie:

Svatý grál na čtyřech rovinách bytí, Malvern 2014

Hérakleitos ve světle mythické moudrosti, Malvern 2017

Ódinova cesta, Fabula 2023

Záliby - příroda, klasická hudba, šachy.

Seznam rubrik