Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IN

I73g97o92r 10N70ě18m88e22c

15. 4. 2021 16:09

Chtěl bych popřát autorovi a všem, kteří "jasně ví", že to Kůdela řekl, aby i jejich činy byly posuzovány stejným metrem.

Aby až je někdo z něčeho obviní, aby zbytečně neplýtvalo presupcí nevinny ...

20 1
možnosti
LS

Kúdela by se nejspíš přiznal, pokud by byla naděje na férové posouzení, a férovou sankci. Ale v situaci, kdy ho chtějí ve jménu posvátné krávy antirasismu exemplárně zlikvidovat, nedává přiznání smysl a nějak jim to usnadňovat.

Pokud ukradnu v sámošce rohlík a vím, že mne za to budou chtít odsoudit na 10 let do chládku, tak budu taky zapírat.

4 1
možnosti
PK

P72a94v20e79l 35K94r34á32l

15. 4. 2021 18:24

exemplárně zlikvidovat nejnižším možným trestem?Jako fakt

1 3
možnosti
Foto

Vy jste zvolil presumpci viny, rozhodl jste, co hráč udělal, co si myslel v tu chvíli, co si myslí od té doby a vynesl jste verdikt. Budiž, vaše právo.

Jenže já si zase mám právo myslet, že vaše konstrukce není příliš korektní, lege artis a obhajitelná. Za této situace nemáte právo vynášet odsudky a moralizovat. Přičemž přiznávám, že Kúdela mohl říct něco rasistického, ale také to mohlo být něco osobního bez rasistického podtextu. Vy jste však nejen nad věcí, ale i nad právem a nad morálkou. Nevíte, jaké důkazy má UEFA, ale víte, že je určitě má a postupuje spravedlivě. Promiňte, ale to je spíš pokrytectví, rádoby nestranné hodnocení, jakási spravedlnost naruby. Slova Kúdely se budou asi těžko prokazovat, protože nikdo jiný to slyšet nemohl a je to tedy skutečně slovo proti slovu, kterému ovšem, v současné atmosféře falešné korektnosti a antirasismu naruby, UEFA "spravedlivě" přidělila různou váhu. Oproti tomu on však dostal přes čumák naprosto s rozmyslem, připraveně a s časovým odstupem, tedy zcela nevyvratitelně uváženě a to UEFA ocenila, řekněme, třetinovou závažností.

Nepléduji národnostně ani rasou a upřímně řečeno, je mi to celkem jedno, ale v celé záležitosti mi postup UEFA připadá nekorektní a nespravedlivý. K reakci mne pohnul váš text, kterým jste se stal (jak je dost časté) ještě papežštějším. A jste na to určitě moc pyšný.

Já takové konání povazuji za velmi, ale velmi hodně a moc nemoudré (abych byl korektní a nebyl smazán).

31 1
možnosti
JR

J16a11n 13R11á43ž

15. 4. 2021 18:38

Kudela je z Česka a Češi jsou známí rasisté. Dokonce nechtěli pokleknout při zápase s Arsenálem a tím to potvrdili. Takže předsudečná nenávist k černochům je v nás hluboce zakořeněna, takže Kudela nic jiného, než rasistickou urážku ani vyslovit nemohl. Hledat důkazy je v tomto případě jen ztráta času.

To je přece jasné, jak to nemůžete pochopit?

2 3
možnosti
RK

R75a98d11i55m 42K42a16l23a42s

15. 4. 2021 15:41

Pokud Kúdela lže, pak nelže jako jediný. Několikrát jsem se díval na rozbor videa z celého incidentu a pozastavím se u dvou skutečností. U videa se v komentáři říká, že Kúdela nemohl stačit říct to, co Kamara tvrdí, že řekl. To si posoudit netroufám, myslím si, že by to i říct mohl.

Ale druhá věc je zajímavější a to je chování Kamarova spoluhráče Zungy, který tvrdí, že Kúdelovu nadávku slyšel. Z videa je celkem evidentní, že má v první chvíli spíše tendenci Kamaru brzdit a teprve až když k němu Kamara promluví, jeho reakce se výrazně změní...

Takže celá situace je tedy pro mě opravdu pouze v rovině Kamara/Kúdela a UEFA těžko něco prošetřila nebo vyšetřila. Šlo o politické rozhodnutí, které navíc dává jasný vzkaz, je lepší někoho úmyslně zranit nebo na něj fyzicky zaútočit než cokoliv utrousit.

27 0
možnosti
MK

Kúdela by se měl doznat ke všem hříchům (včetně toho, že na Petrových kamenech obcoval s Ďáblem). A pak by měl spáchat rituální sebevraždu.

A Slávie by měla být zrušena. A její jméno by mělo být již navždy vymazáno ze všech historických pramenů.

A ten, kdo jméno Slávie vysloví, by měl být odsouzen k týdnu klečení - a už nikdy by neměl dostat jakoukoliv práci ve veřejném sektoru. A firma, které by ho zaměstnala, by byla zařazena na index rasistických firem.

5 0
možnosti
ZH

Heliodor Píka, Horáková, Slánský a vůbec všichni škůdci nového řežimu se také poctivě přiznali. Společnost to očistilo a vydala se radostněji k světlým zítřkům.

Asi toto by mohlo být poselství tohoto blogu. No nazdar!

7 0
možnosti
Foto

Karma.Konecne realistické hodnocení bez emocí...populární zde moc nebude.

3 10
možnosti
RK

Nesmysl. Všechny nepřímé důkazy (přímé neexistují) podle mě svědčí o Kúdelově nevině. Především to chování hráčů Rangers před i po incidentu a vlastně všech tamějších fanoušků, médií, UEFA atd. Tohle není chování neprávem poškozených ale hyen. Oni chtějí a dělají všechno proto, aby to vypadalo konkrétním způsobem. Za každou cenu. Nikdo nechce znát pravdu. Tohle je regulérní hon na čarodějnice a s pravdou, spravedlností a právem nemá co do činění. Všichni okamžitě věděli, či spíš hluchoslepě chtěli vidět a věřit v jedinou verzi. Nikdo z nich se tam ani na chviličku nezamyslel o opaku. Kdo tohle považuje za realistické, tak to nemá v hlavě v pořádku. Pardon. Lidstvo se koukám od středověku a inkvizice moc neposunulo, tohle je totiž úplně na stejné mentální bázi.

8 1
možnosti
PS

Provazníku, presumpce neviny ti nic neříká?

Kdy už ten odporný rasismus ze strany černochů skončí?

3 1
možnosti
Foto

Přiznat se k něčemu co neřekl? To bylo sice běžné v politických procesech v padesátých letech, ale teď je rok 2021. Vy jste ale asi nikdy fotbal nehrál, protože z úst člověku občas vyletí leccos. Tím nechci říct, že mu neřekl něco nehezkého, ale holt UEFA je tak trochu komunistická organizace ...

8 1
možnosti
JN

"Skvěle "napsáno, skoro jako by jste byl dvanáctý hráč na hřišti.:-/

3 1
možnosti
  • Počet článků 48
  • Celková karma 3,94
  • Průměrná čtenost 1502x
Soudní překladatel (NJ).

FFUK obor filosofie.

Bibliografie:

Svatý grál na čtyřech rovinách bytí, Malvern 2014

Hérakleitos ve světle mythické moudrosti, Malvern 2017

Ódinova cesta, Fabula 2023

Záliby - příroda, klasická hudba, šachy.

Seznam rubrik