Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ano, svědectví existuje, ale evidentně lživé. Spoluhráč urazeneho černocha údajně nadavku slyšel a dosvedcil to. Jak to mohl slyšet, když si Koudela zakryl ústa a zašeptal to postižené z do ucha ?, Na to se nikdo neptá, neboť rozsudek byl předem připraven.

3 0
možnosti

Já si zase myslím, že Kamara a jeho spoluhráči se už před oním incidentem cítili zcela frustrovaní vývojem zápasu, což dokládá kopání do ležícího Kuchty. A dovedu si docela dobře představit, že urážku "f...g guy" buď úmyslně či neúmyslně vydádá za "f...g monkey". To jedna strana věci. Druhá strana věci pak je těžko skousnutelná ochota omlouvat se někomu, kdo zraní Vašeho spoluhráče, kope do jiného Vašeho spoluhráče, nepustí Vás do kabiny, dá Vám pěstí a nakonec prohlásí na tiskové konferenci, že je na své hráče hrdý a zranění Koláře označí za náhodnou srážku. Mně by teda omluva přes rty moc nešla, a to ani v případě, kdybych se měl za co omlouvat. Možná, že Ježíš by dokázal milovat ty, kteří ho křižují, ale pro běžného smrtelníka je to fakt problém.

6 0
možnosti

UEFA má svoje jasná pravidla ... rasistická urážka má vyšší trestní sazbu než třeba brutální zákrok ... tak je to stanovené a každému známé a každý má na výběr, zda na pravidla UEFA přistoupí nebo ne ... úvahy o tom, že by to s tresty mělo být naopak jsou o ničem

5 1
možnosti
JE

J40o68s47e31l 62E96d43l

16. 4. 2021 23:53

To s Vámi nemohu souhlasit. Ty úvahy o trestech jsou správné. Pokud jako společnost přistoupíme na to, že urážka je vážnější než faktické násilí, že myšlenka je horší, než provedný čin, dostáváme se o pár století zpátky do období středověku a honu na čarodejnice. Budeme upalovat za slova místo toho, abychom trestali reálné činy. To ovšem povede ke společnosti plné násilí a strachu. Je to opravdu to, co chceme?

2 0
možnosti
KK

K29a78r29e98l 36K79á61š

16. 4. 2021 14:48

A ulevilo se Vám? Jste na sebe hrd a pyšen?

1 0
možnosti
VG

Jestli nevíte co Kúdela řekl, tak se zeptejte Marie Jandové. Ta ví všechnp a vždy má pravdu.

1 0
možnosti
JZ

Víte, kdyby západu zbývaly alespoň ještě zbytky zdravého rozumu, tak se k tomu mohla UEFA postavit tak, že by změnila sazby trestů za mluvení k protihráči se zakrytými ústy, aby odpovídaly sazbám za rasistické projevy. Nasypala by si na hlavu popel (a to poprávu, pokud tedy chce efektivně bojovat s rasismem), že to neudělala už dříve, a nemusel by se nikdo odsuzovat bez důkazů a s absurdní ultrademagogickou rétorikou. Jenže rozum už na západě dávno nehraje ani první, ani druhé housle.

3 0
možnosti
MC

M75a74r76e37k 59C72o38z95l

16. 4. 2021 12:09

Podobné presumpce viny a plané moralizování používali komunističtí prokurátoři v padesátých letech. Ve fungujícím právním státě ovšem platí takové anachronismy jako presumpce neviny, v pochybnostech ve prospěch obžalovaného, a navíc pachatel má právo říkat cokoli a třeba i lhát (čímž neříkám, že Kúdela je pachatel).

8 0
možnosti
JZ

Zasloužená karma za odvahu nejít s davem. R^:-)

4 10
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
5 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
4 0
možnosti
JN

Vykašlete se na to. Argumenty jsou k ničemu. UEFA si hraje na vlastním písečku, jde ji o prachy a na to jsme my příliš slabí. Bohužel zde nejsme u soudu, tam by měla platit pouze důkazy. Uvidíme jestli k soudu dojde.

2 0
možnosti
  • Počet článků 48
  • Celková karma 3,94
  • Průměrná čtenost 1502x
Soudní překladatel (NJ).

FFUK obor filosofie.

Bibliografie:

Svatý grál na čtyřech rovinách bytí, Malvern 2014

Hérakleitos ve světle mythické moudrosti, Malvern 2017

Ódinova cesta, Fabula 2023

Záliby - příroda, klasická hudba, šachy.

Seznam rubrik