Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JU

J80o90s12e47f 79U21l15m51a10n

19. 11. 2019 10:42

A proč by měl být někde problém? Jaký problém? Je to, že halíkovci nejsou u moci problém? To není problém, to je velmi příjemný fakt (ano, pro halíkovce to problém je, pro společnost jako celek nikoliv).

"...daná skupina si na jeho místo instaluje kohosi jiného, který bude stejně tak hezky a nahlas propagovat její předsudky a negativní postoje."

Takže politika je o negativních postojích? A platí to i v případě Kalousků, Schwarzenbergů a podobných nebo to jsou ti dobří, kterých se to netýká? A Halík sám není manipulátor? Je člověk, který skočí na špek Babišovi méně inteligentní než ten, který skočí na špek Halíkovi?

13 3
možnosti
JF

Bláboly o ničem. Copak byste chtěl? Osvíceného mocnáře, jedinou a správnou stranu nebo takovou tu správnou partu, která všem káže pít vodu a sama si dopřává vína.

8 3
možnosti
JH

J59a86k75u40b 23H38o68z55a

19. 11. 2019 9:12

To víte: "Kde je člověk, tam je problém." ;-)

6 1
možnosti
Foto

Stalin říkal. "Zmizí člověk, zmizí problém"

Mizení lidí je zvláště oblíbenou metodou komunistických režimů a momentálně je to "největší módou" v Číně a v KLDR ;-(

3 0
možnosti

Samozřejmě, že pan Halík pravdu nemá. A ani Vy.

Příklad. Václav Klaus. Získal voliče na svou stranu a to mu umožnilo po politické změně i změny společenskoekonomické. Po době, kdy by zejména ti voliči z velkých měst a Prahy volili i jeho raketu je dnes nepřijatelným. Prý je zodpovědný za amnestii, prý je zodpovědný za mafiánský kapitalizmus, atd, atd.

Václav Havel byl v podstatě jen glosátorem, praktickou politiku ani dělat nechtěl a popravdě na ni neměl (založení politické strany a praktická politika).

Kůži na trh nenesl Havel, ale Klaus a posléze Zeman.

S Halíkem je to horší. Byli Klausovi voliči zmanipulovaní?

Veškeré idealistické představy o voliči i Vaše jsou pouhé idealistické nepravdy. Člověk je takový jaký je - nedokonalý. Moudrý člověk by to věděl. Proto je pan Halík jen prázdný moralista bez jakéhokoli pochopení reality - člověka jako nedokonalého člověka. Pohádky o tom, jaký by měl volič být - i Vaše jsou jen a jen pohádky pro děti.

21 9
možnosti
JP

No člověk je jistě tvor nedokonalý, souhlasím, nicméně je dobré si to uvědomit a snažit se to trochu změnit..když to dělat nebudete, on vás život přiměje to dělat.

2 1
možnosti
JP

Problémem je vzdělání a informovanost voličů. Proto stačí lži, demagogie a úderná líbivá hesla.

4 5
možnosti
JK

J36a96n 63K63o83z46á13k

18. 11. 2019 23:11

Problémem není vzdělání, ale to, že lidi moc přemýšlejí a pořád se nechtějí přizpůsobit vašemu jedinému správnému přesvědčení. Pořád nemohu pochopit, že za třicet let demokracie jste nepochopil, že ten jediný správný názor je utopie komunismu. Vyhrabte se z toho, že bude každý myslet jako vy. Je to nepřirozené, čím dřív pochopíte, že každý člověk je jiný, tím se vám lépe podaří chápat něco, pro vás nepochopitelného. Ještě je pro vás možnost být přívržencem diktatury, tam jsou lidi s jinými názory taky za hloupé a nevzdělané. Vzdělanost by se musela absolvovat na vašem VÚMLU, jinak zbavit voličských práv. O to vám jde?

9 1
možnosti
JK

J51a19n 45K85o44z62á42k

18. 11. 2019 21:49

Ale to je přece normální, že každý politik říká to, co chce jeho volič slyšet a tak to bylo v demokracii vždy. Z celé vaší úvahy jsem pochopil, že nejlepší je totalita, protože tam politik voliče nepotřebuje.

8 3
možnosti
Foto

byl tu názor, že vám vadí, když někdo moc dlouze kecá, čili mluví celou věčnost:) takže, jestli chcete, abychom věděli, že od vás nic nevíme - tak v tom tapetování diskuse jako kašpar pokračujte... vpodstatě víme akorát to, že na první dobrou umíte urazit, že má autor zatemněno.

4 2
možnosti

Problémů je víc a jsou hluboké. On volič nemá moc z čeho vybírat. Na tom se zase podílí uzavrenost světa politiků, mizerná politická kultura. S tím pak ruku v ruce kráčí politikareni, kompromisy, korupce to pak zpětně vazbí ve smyslu ze málokdo chce do politiky takže pak se výběr zhorší ještě víc atd...

3 1
možnosti
JK

J27a97n 38K92o53z93á31k

18. 11. 2019 21:36

Ještě jsem si nevšiml, že by některá strana měla na plakátech a předvolebních shromážděních dlouhé úderné filozofické úvahy a někdo si přečetl volební program všech kandidujících stran. I ty volební programy se nikdy nedodrží a některé jdou ještě dál, rozdělí si koryta a nazvou to Opoziční smlouvou, tak se nedivte, že mají voliči těch tradičních dost. Je mi milejší politik, který řekne krátce a jasně, co si myslí, než ten, který mluví celou věčnost, aby jste na konci věděl, že nic nevíte.

2 2
možnosti
Foto

... hm, zajímavá úvaha ... kdo byl předsedou jedné z těch stran? Chcete nám namluvit, že lidé (většina) má Zemana dost? Z jakého důvodu, se tedy stal dvakrát prezidentem, a z jakého důvodu, tu smečka zastánců a voličů Zemana napadá každého, kdo na toho "objímače stromů" má jiný názor? Sem s tím, pane Kozáku. ;-DRv

2 3
možnosti
JK

J45a27n 17K28o81z33á39k

18. 11. 2019 21:03

Asi se vám jeví strany, které si dovolí mít na něco jiný názor populistické, ale ono to bude spíše o tom, že volič vidí chování tradičních stran a ty jsou nevolitelné. To by ten člověk(volič) musel mít vaše zatemnění, aby je volil pořád.

7 3
možnosti
  • Počet článků 48
  • Celková karma 3,94
  • Průměrná čtenost 1502x
Soudní překladatel (NJ).

FFUK obor filosofie.

Bibliografie:

Svatý grál na čtyřech rovinách bytí, Malvern 2014

Hérakleitos ve světle mythické moudrosti, Malvern 2017

Ódinova cesta, Fabula 2023

Záliby - příroda, klasická hudba, šachy.

Seznam rubrik