Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J89a65n 71R54á62ž

5. 2. 2023 19:40

Že Američané začali mít snahu jednat o ukončení ukrajinsko ruské války se zřejmě jedná o ruskou dezinformaci. Ovšem zprávu o tom že Biden nechce aby válka akcelerovala podporuje to, že chce poslat Abramsy až na podzim, kdy je velmi pravděpodobné že válka bude končit a dál se staví negativně k možnosti poslat Ukrajincům F16, které by jim pomohly získá vzdušnou převahu

Dalším podivínem je generál Milley, který řekl, že zamezit propuknutí války mezi Ruskem a NATO je prioritou politiky USA vůči Ukrajině a proto podporuje sondování podmínek o ukončení války na obou stranách konfliktu.

0 0
možnosti

Veškeré dodávky vojenské techniky z USA, která je už připravena v Polsku na použití, nejprve začínaly slůvkem NE, které se během několika týdnů změnily na ANO.

;-)

0 0
možnosti

Válka skončí až se na Ukrajině rozbije veškerá zastaralá vojenská technika jak ze strany Západu tak ze strany Ruska.

0 0
možnosti
Foto

Třeba jde prozatím jen o dezinformaci.

2 0
možnosti

Ona to asi nebude úplná informace.

Zatím ještě švýcaři nenakoupili z Ruska dostatek zlata a plynu na letošní rok.

Až budou mít nakoupeno, dozvíme se relevantnější informace.

;-)

0 0
možnosti

Netušila jsem, že samotný Biden patří mezi proruské troly, kteří chtějí jednat. :-P

Navíc by mohl chtít mír za cenu územní ztráty Ukrajiny. Že by mu už volal ten Macron na popud Babiše? ;-D

Víceméně už rozdává ze svého.

A i kdyby byl ten článek polopravda, jednání existují. Veřejnosti se oznámí až výsledek.

1 0
možnosti

Ze svého USA nerozdávají - ale pěkně prodávají na základě zákona o půjčce a pronájmu. Platit bude Evropa, protože pro Ukrajinu jsou tyto dluhy nesplatitelné.

;-(

3 2
možnosti

Že by si měla o tom, jak se bude ten konflikt dále vyvíjet, rozhodnout především Ukrajina sama, zní moc pěkně a souhlas. Ale to by si to válčení musela sama financovat. Realita je jiná. Rozhoduje ten, kdo platí. Ukrajina je dnes ekonomicky už v takovém stavu, že když přestane USA/EU platit tak je do měsíce po Ukrajině a Rusko ani nemusí pokračovat ve válčení.

6 0
možnosti

Ukrajina financuje válku krví, my jen penězi, je možné, když nám bude líto peněz, dojde na krev i u nás.

5 2
možnosti

Jéžiš, když jsem tu o tom ráno napsal, tak se místní vlaječkáři mohli pominout.

6 1
možnosti

Já bych s těmi závěry chvilku počkal.

Tyto informace jsou trochu v rozporu se slibovanými dodávkami zbraní a také s tím, co říká Zelenský.

;-)

0 0
možnosti

Pokud by to potvrdili tak sami ukrajinci povesi Zelenskyho na prvnim kandelabru protoze si reknou za co vlastne teda prolevaji krev a pokladaji zivot. Za hratky politiku a jejich miliony/miliardy?

Ono ani s tema nemeckyma leopardama a gepardama to nevypada nijak slavne. Kazdej se nejdriv divil proc nemecky kancler najednou vyrazil do Jizni ameriky. Ted se uz o tom primo pise. Neni strelivo pro tyhle stroje/obrnence. Ono by bylo ale to maji Brazilci a Svycari. Jenze Lula mu rek ze nic nedostane a Svycarsko se schovalo za svy zakony/ustavu takze taky nic. A to co je k dispozici staci na par bouchnuti aby se s tim vubec naucili strilet. Ono na jednu stranu se nedivim. Skoro vsude dvouciferna inflace, lidi nastvany kvuli drahote ale pritom tecou miliardy a miliardy na Ukrajinu bez nejakyho hmatatelnyho vysledku. Navic uz par zprav prosaklo ze tu se nasli zbrane pro ukrajinu ve Svedsku u prekupniku, na Ukrajine zas korupce do nejvyzsich pater a navic sud beze dna, atd. Ani vesmir neni nekonecny a driv ci pozdeji hrnec pretece.

0 0
možnosti

Ani semknutí USA a západní Evropy nemusí vést k vítězství Ukrajiny. Dodání tanků bude trvat měsíce, naučit se s nimi není tak jednoduché jako u výzbroje bývalé Varšavské smlouvy. Čtyři typy tanků, každý je zcela jiný - náročná logistika, údržba, opravy. Je řešena součinnost s dalšími zbrojními systémy? Sám tank sólo nemusí být nic. Dočtete se tady že i dodání letadel F bez Awacsu by nemělo efekt a tento systém USA nedají.

Nedivím se že se s kompromisy na ukončení války pracuje, to snad je každému jasné.

0 0
možnosti
  • Počet článků 48
  • Celková karma 3,90
  • Průměrná čtenost 1502x
Soudní překladatel (NJ).

FFUK obor filosofie.

Bibliografie:

Svatý grál na čtyřech rovinách bytí, Malvern 2014

Hérakleitos ve světle mythické moudrosti, Malvern 2017

Ódinova cesta, Fabula 2023

Záliby - příroda, klasická hudba, šachy.

Seznam rubrik