Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Celé to trochu připomíná blufování v pokeru. A zatím to vypadá, že Putin v tom má navrch. Stačilo jeho varování

„Ať se nám kdokoli pokusí postavit do cesty nebo tím spíše vytvořit hrozby pro naši zemi a náš lid, musí vědět, že Rusko okamžitě odpoví a následky budou takové, jaké jste v celé své historii ještě nezažili.“

aby celý Západ svěsil uši. Přitom stačilo odpovědět stejně: "Jestli Rusko nepřestane útočit na Ukrajinu, následky pro ně budou takové, jaké v celé své historii ještě nezažilo.“ Na něco takového ovšem nikdo v NATO nemá koule a jejich výstupy se omezují jen na ujišťování, že členské státy budou ochráněny. Přitom si nejsem moc jist, jak dalece pevné by v tomto odhodlání NATO bylo, kdyby si Putin (hypoteticky) troufl na Lotyšsko. Jestli by zase nepřevážil "hlas rozumu", což by ovšem byla cesta do pekla.

1 0
možnosti

Jiz prvni odstavec vaseho clanku, pane Jane Provazníku, ukazuje vase neznalosti dnesniho sveta. Kdyz pridam jeste tomu, ze kazdy problem ma mnoho moznosti reseni, potom tento clanek mi nic noveho nerika.

Kdo prozil roky 1948 a 1968 v CSR, urcite vi, co se stane na Ukrajine. Take staci si precist uvahy o vedoucich Sovetskeho svazu a dale nemusime nic vedet o Putinovy. Stejny gauner jak Stalin, Chruscov, Breznev, Andropov (ucitel Putina) a vsichni ti pod temito osobami ridici cely ten system. To se nesnazim popisovat i tu minulost Ruska. Stejna narodni povaha vychovana tou "Zlatou Hordou" pomoci gingichanskeho charakteru. To je Rusko dneska, stejne jak bylo treba za posledniho cara.

Divate se na "zapad" a pisete take o "moralnim kolapsu". Chci vam jen rici, ze pohled na 30let CR je to same, jako na tom zapade. Rozbor tech moralnich problemu u nas jsem jiz mnohokrat popsal. Na prani, mohu zopakovat.

0 0
možnosti
Foto

No, a není právě to, ke komu jste sám Putina přirovnal, důvod, aby dostal konečně pořádně po čuni...?

0 0
možnosti

Jak to viděl ruský pěvecký soubor v roce 2017

https://www.youtube.com/watch?v=Ndnk4V3Y_Pk

Вы что-то не понимаете?

Хохли обстреливают Донбасс

0 0
možnosti

J32a40n 45R97á71ž

10. 3. 2022 18:00

Zaznamenáváme sice morální kolaps, ale nikoliv nikoliv celého demokratického světa, ale zaznamenáváme kolaps těch, kdo se za reprezentanty demokratického světa vydávají!

V článku mne zaujalo toto: "pokud bude Putin chtít začít válku velkého rozsahu, nikdo mu v tom nezabrání. Vždy si záminku najde, tak jako si ji našel pro útok na suverénní zemi. Toto nemá západ ve svých rukou. S tím nic nenadělá." S tím se nedá než souhlasit!

Dodávám, že pokud Putim ví, že Evropa se bez dodávek plynu a ropy z Ruska neobejde, což jasně ukázalo Německo, které přes silácké řeči svého kancléře o podpoře Ukrajiny dál pokračuje ve spolufinancování ruského útoku na Ukrajinu platbou za odebraný plyn a že poskytnutí účinné pomoci Ukrajině dodávkou českých helikoptér a polských stíhaček je pro NATO tabu, tak také ví, že si může , v rámci toho co mu Ukrajinci dovolí, na Ukrajině dělat co chce a že na tak zvaný demokratický svět se ohlížet vůbec nemusí.

Velice pravdivá jsou slova, která jsem přečetl na internetu: "Ukrajině efektivně pomáhají evropští občané, ale evropští politici tu podporu jen předstírají".

4 0
možnosti
Foto

Zkuste si někde půjčit knihu Doba z druhé ruky oceněnou Nobelovkou. Ta vám pomůže pochopit ruskou duši. Rusové se války nebojí a za další vítězství ve třetí světové rádi položí život, kterého si stejně neváží, protože většinou za nic nestojí. Čeho si však váží a co jim teď chybí, to je postavení jejich země ve světě a pro svou vlast jsou ochotni se bít. Román je děsivý opis vyjádření Rusů všeho druhu.

0 0
možnosti

J41a27n 20R87á98ž

10. 3. 2022 18:18

Někde jsem četl tuto úvahu: " To že západní politici vůbec nerozumí uvažování východních Slovanů, je příčinou i toho, co se dnes děje na Ukrajině. Pro běžné Rusy je Putin dnes hrdinou, protože se v jejich očích snaží o návrat slávy ruského impéria, což je jediné, na čem běžnému Rusovi opravdu záleží"

Z toho se dá dovodit, že Putina mohou odstranit jen lidé z jeho nejbližšího okolí, nikoliv Ruští občané ve volbách.

0 0
možnosti

Nikoliv jen morální. A co se týče pochybností o síle NATO, některé země na východ od nás je již delší dobu asi nemají...

0 1
možnosti

Tak jednoduché to není. Putin je takový šílenec, že je schopný (při vámi navrhovaném) odpovědět použitím jaderných zbraní. Rv

2 0
možnosti

J61a46n 14R61á77ž

10. 3. 2022 18:37

To, že Putin se zřejmě pomátl máte pravdu. Ale tragédie je v tom, že když se rozhodne použít jaderné zbraně, tak mu v tom nikdo nezbrání.

Připomínám moudrá, slova mého nejoblíbenějšího politika - Henriho Kissingera:

"Úkolem státnictví je zabránit tomu, aby se šílenci vyšvihli k moci, a pokud se k moci dostanou – je nutno je všemi prostředky zastrašit."

nebo další:

"Kdykoli se mír - chápaný jako vyhnutí se válce - stal prvořadým cílem nějaké mocnosti , byl mezinárodní systém vydán na milost a nemilost tomu nejbezohlednějšímu členu mezinárodního společenství."

1 0
možnosti

J61o72s34e42f 62N70i40k89l

10. 3. 2022 17:16

R^R^"NATO je nejmocnější vojenskou silou této planety", začínám o tom silně pochybovat...

1 4
možnosti

NATO je rozhodně silnější než ruská armáda.

1 0
možnosti
  • Počet článků 48
  • Celková karma 3,94
  • Průměrná čtenost 1502x
Soudní překladatel (NJ).

FFUK obor filosofie.

Bibliografie:

Svatý grál na čtyřech rovinách bytí, Malvern 2014

Hérakleitos ve světle mythické moudrosti, Malvern 2017

Ódinova cesta, Fabula 2023

Záliby - příroda, klasická hudba, šachy.

Seznam rubrik