Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Cituji z textu: „Zeman, holt, jakáž pomoc, je taky člověk“.

Je to ale taky prezident této země, takže když to obrátím "To co je dovoleno kmánovi, není dovoleno pánovi." Nebo-li - přílišná shovívavost, či korektnost není na místě. Asi tak.

0 0
možnosti
Foto

R^R^R^ Velmi dobrá úvaha o zodpovědnosti. O pravdivosti či nepravdivosti člověka vůči sobě... Prohrává právě ten, kdo neumí nebo nechce být vnitřně pravdivý.

Člověk je jistě tvor složitý. Na jedné straně je mu dána velká touha po ryzosti a pravdivosti a na druhé straně je člověk také mistrem v tom, jak sám sobě stále cosi nalhává. Jenže lidské srdce nalháváním nikdy nedojde pokoje. Když opakovaně nedochází pokoje politik, pak to z jeho chování přímo čiší. Otravuje celou společnost. To jsou ty prohry, o nichž píšete.

Je to namáhavý proces, člověk by se měl snažit denně aspoň o jednoduché zpytování. Umět si třeba večer pojmenovat "co jsem zbabral a zda to mohu napravit", ale také připomenout si, co dobrého se podařilo a co dobrého se přihodilo, za co je možné děkovat. Každý den se stane množství dobrých a krásných věcí, jen jsme asi ztratili schopnost vnímat je a ocenit... Děkovat za ně...

Vámi velmi dobře vyzvednutý diskusní příspěvek Jiřího Strádala se mi moc líbí. A v souvislosti s Vaším článkem jsem si vzpomněl také na lynč diktátora Ceausesca. Zatrnulo ve mně. Takto se to nemělo stát.

Modlitba a soucit při posledních věcech člověka patří k základním věcem, které nás dělají lidmi.

3 0
možnosti

Děkuji Vám Marku za příspěvek. Souhlasím s každým slovem. Zápas o vnitřní pravdivost je zásadním úkolem člověka. Až v průběhu času pochopí, že tento zápas se nedá vyhrát vůlí, toliko láskou. Bojovat s čímkoli znamená jen prohlubovat moc vnitřní duality, a platí to i pro boje s našimi slabostmi. Strach nelze porazit bojem vůle, jen rozpuštěním ve světle jednoty a soucitu. Ten tzv. boj s vlastním drakem je ve skutečnosti cestou, jak naleznout své božské já, jak postavit most mezi naším pozemským vědomím a hvězdou jádra naší bytosti. Ta hvězda je naše pravé a věčné já. Je to cesta rozpomínání se na sebe sama. V

1 0
možnosti
Foto

Těší mne, že nejsem sám, kdo Váš článek hodnotí kladně, a Vám samozřejmě R^ I těm, kdo vnímají upřímnou a, domnívám se, úspěšnou vůli a přání VIDĚT.

3 0
možnosti
Foto

Jedno drobné vyjádření. Máme samozřejmě právo mít každý jiné vidění. Máme...Ale budu velmi nepříjemně adresná...pane Řezníku, Mikele a Pěnkavo...jaké uz chcete větší smíření a poctivy přístup s evidentně nadstandardně etickým vnímáním,jaké autor má? nazve.li Míša Klímová jeho blog jako skvělý? Mínus není vyjádření. Mínus je v tomto případě zaťatostí s rovnou nastaveným kursem nechuti přijmout cokoliv. Nevím, co byste chtěli poctivějšího...

6 0
možnosti

Používám mínus jako vyjádření nesouhlasu s názorem ke kterému mínus dávám. Snažím se vyjádřit svůj názor jednoznačně a nedat příležitost adminovi, aby v mém vyjádření hledal důvod pro smaznuti me odpovědi

Vaše vyjadřování je poněkud jiné. Skládáte k sobě zcela prázdné texty, prokládané..., , )) atp. Nepokládám blog pana Provaznika za skvělý. Mám bohužel jiné vidění světa a jiný názor jak na p. Zemana tak na S. Husajna či V.Havla než Vy.

0 1
možnosti
Foto

J11a31n35a 36M74a90j72o45v77á

21. 10. 2019 20:43

Děkuji Vám.

1 0
možnosti
Foto

Svěřit popravu legitimního prezidenta domácí lůze, aby se demokratický agresor - světová mocnost neumazala ruce ? To byl pokrytecný zločin, za který by se měly Spojené státy nejen stydět, ale hlavně omluvit. Soucit s místním prezidentem Husajnem,, obětí tohoto darebáckého činu je samozřejmý, lidský a pochopitelný.

2 3
možnosti
Foto

Když tento zločin spáchaný západními "demokratickými" politiky připomenete Zemanofobním blogerům a diskutujícím, tak se Vám vysmívají, že jste kolovrátek apod.

To samé, (dříve bylo na webu přístupné video, jak Hillary Clinton mávala Kaddáfího zlatým revolverem s vítězným "wau"), když jej západní "demokratičtí" politikové dali brutálně umučit.

Ano, soudci se stali západní politikové (kterým lokajsky podlézáme), jen roli katů přenechali domácí lůze, jak píšete.

Hlavně, že pachatelé těchto zločinů mají drzost kázat ostatním něco o západní demokracii.

2 2
možnosti

Pane Provazníku, díky za uznání! A Váš rozbor našeho vztahu k Miloši Zemanovi je brilantní. I Vaše věta, že je to člověk, který nevítězí. Pokusím se neuměle navázat: Myslím, že je to člověk, který občas vyhrává bitvy, ale nikdy nemůže vyhrát válku. Protože vlastně válčí sám se sebou. Se svými někdejšími nenaplněnými ambicemi, které v něm zanechaly trvalé šrámy a on se je svou zlomyslností a pomstychtivostí snaží zacelit, což asi nejde. Asi jako v lidech zůstávají šrámy z dob dětství či puberty, on má šrámy z té své politické puberty. A podvědomě ho ty šrámy užírají a on je proto, jaký je. K jiným zlý, ale sám k politování.

5 0
možnosti
Foto

Můžete své dedukce podložit nějakým faktem. Myslím ty šrámy s dětství především.

0 2
možnosti
Foto

Už jsem Vám to asi i psala...Vy jste prostě dobrý. Dobrý. R^ s tim Husajnem...chápu a cosi se i ve mně tehdy zastavilo. Co se týká Miloše Zemana, nebudu lhát, že lidová tvořivost, co ho bohužel dohání v jeho vlastních prostredcích komunikace k lidem, mi semtam taky zvedne koutky úst. Lhala bych, že ne. Ale víceméně je mi ho líto. Skutečně prohrál být moudrým hlavně vůči sobě. Zbytečné zbytečné chování klauna, kde by mnozí věci odpustili. Jímá mě dokonce soucit, když vidím, kam se jeho tvář sune...nedělávám si legraci z jeho chůze a leccos vnímám. Vpodstatě bych řekla patová situace...Hrad hraje s lidmi hru...a ta hra je nakonec nejtěžší pro něj. MZ to nemá lehké vůbec. Z lidské stránky je právě tohle nejsmutnější...jemu prostě není dobře tak, že to mnozí nedomýšlime. Ale...

Ještě chci říct, že jste tu pro mne vzácností. A dokážete co tady asi nikdo. Dostat mě přeci jen trochu do poctivé a tvrdší sebereflexe. Jste dobrý. Děkuju:)R^V

5 1
možnosti

Milá Radko, znovu vám moc děkuju, ani nevíte, jak si toho cením. Vy píšete skvělé články a máte rozhodně veliké nadání. Ale hlavně jsme, jak se zdá, sladěni vnitřně. Moc vás zdravím a přeju vše dobré.

3 0
možnosti
Foto

Existují zákony, které podobně jako zákony fyziky, říkají, jak se má politik chovat ve veřejném prostoru, aby uspěl. A z tohoto hlediska Zeman žádnou chybu neudělal, naopak ve svém životě schytal ran a podrazů, že by to jiný nepřežil.

A co si měl myslet o publiku, které mu tleskalo za to, že mu sdělil, že naše školství je horší nepálského.

0 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS