Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Není důležité jak se strany pojmenují a není ani nejvýstižnější dnešní rozlišování levice a pravice. Vždy jsem upřednostňoval hledisko přínosu a prospěšnosti.

EU ve svých předchůdcích šla cestou snahy o vyrovnávání (nevyrovnatelných) podmínek v jednotlivých státech s cílem vybudovat pevný jednotný trh, jenže Bruselu zachutnala moc a stal se z něj byrokratický moloch, který svými mnohokrát nesmyslnými direktivami způsobuje, že jeho motor běží na volnoběhu. Diktuje od stolu a mrhá miliardy jakoby to byly drobné a pár jednotlivců předstírá, že kočíruje neřiditelný moloch. Při zpětném pohledu zjistíte, že z původního záměru Evropského společenství zůstaly trosky a kraluje majestát EU, v němž se jako malý stát ztrácíme a utápíme.

Nedělejme si však iluze o nějaké zcela vlastní a samostatné cestě, k tomu jsme rozprodejem majetku a prošustrováním příjmů z něj zcela ztratili předpoklady. Takže spíš zbývá jen možnost vytěžit z minima maximum a udržet jakous takous nezávislost a autonomii, což však žádná vládní garnitura nedělá a nedělala, ty se spíš starají, jak si udržet svou moc utahováním kohoutků, dirigováním každého kroku a šmírováním, jak se "samostatní" občané chovají.

Radostný není ani pohled na Východ. Mnoho jedinců (a je to znát i v tomto prostoru) vychází z toho, že momentálně nám Rusko neškodí (sic!) a proto je vhodnější než dirigující EU. Bláhovost!!! Zapomínají, že Rusko má letité zkušenosti v nepřímém a plíživém působení, kdy lovená myš se vzpamatuje až když je v tlamě kocoura. Navíc od Východu k nám nikdy nezavál žádný pokrok, vždy to bylo zastavení vývoje a jeho zpětný chod.... kdo nezažil nechce věřit a historie příliš nezajímá, což je obrovská škoda.

Cesta na Východ, tedy i do Číny, je pro nás aktuálně spíše cestou do zatracení a je určitě horší než na Západ. Jenže přilnout ani k EU nemůžeme, protože se chová spíš jako macecha, resp. silnější nevlastní brácha, který nám bere naše drobné.. které mu vnucujeme. Ztratili jsme svou mazanost a schopnost přežívat.

2 0
možnosti

Pan Jahoda níže vám to osvětlil. Já jen, že Helmut Kohl kdysi řekl ... vpravo od mého ramene může být už jenom zeď. Já doplním, že dnes tam můžou stát tři autobusy.

0 0
možnosti

Evropa a US mají stejný problém.

Levicové strany šly tak moc doleva, až na hranici extremismu že pravice byla taky stáhnuta doleva.

V podstatě to co byla levice před 15 lety je teď pravice. A napravo už nic není, tím je možnost vzniku uskupení Okamurta nebo AfD.

Blbý je že "oficiální" propaganda táhne pořád víc a víc doleva

3 0
možnosti

Osobne, pane Provazniku, mohu jen rici, ze v Evrope zadne konzervativni strany jiz neexistuji. Jejich dnesni politika je pokracovani statniho rizeni cele spolecnosti. Zde zadny konzervativni prvek skoro neexistuje. Tato politika je velmi snadna je-li vse v poradku. Jenze to neni. Reseni je bolestive a vyzaduje zasahy do vymozenosti obcanu To prinasi nespokojenost. Pro zatemneni cele potrebne napravy je nutno utlumit tisk a media. Nastava "zostrovani tridniho boje" jak to kdysi nazval v jinem smyslu Stalin. Dostavame se do stadia, kdy reseni jakehokoliv problemu se deje prikazem (silou) a je na obcanech, jak se k tomuto postavi. Ti jsou nauceni nasledovat vse co jim jejich ridici organ rekne (nadiktuje) s verejnym opodstatnenim, proc je nutne toto reseni. Vetsina "pochopi" tuto nutnost a ostatni se MUSI pridat, jinak jsou "buzerovani" statem. Ti nejvice napadajici nove reseni, jsou i zavreni.

Chci timto poukazat na tento pomaly posun k diktature, kterou jsme poznaly v nasi zemi v minulosti. Jen to bude "zabaleno" do jineho obalu. Vsak vysledek je stejny.

"Vitezne k novym zitrkum"

2 0
možnosti

Zdravím Jardo, v otázce KS máš pravdu a co se týče levice mám trochu odlišný názor od autora, bo si myslím,že konec sociální demokracie a evropské levicové politiky vůbec, začal koncem komunismu na přelomu osmdesátých let. Ideologicky zpečetěn byl v červnu 1999, v dokumentu nazvaném „Třetí cesta“. Jeho autoři, šéf labouristů Tony Blair a německý kancléř Gerhard Schröder, v něm nepopsali nic menšího než svou kapitulaci před globalizací.

A tak podle tohoto spisku je úlohou vlády provádět hospodářskou politiku přizpůsobenou požadavkům trhu a cílem levice má být pouze zmírnění důsledků globalizace. Lidem oba politici vzkázali, aby se raději podřídili globální dělbě práce, protože jenom tak mohou z nezměnitelné situace získat aspoň něco pro sebe.

Dnešní levice opustila své voliče a chce-li je získat zpět, tak musí opět jasně nastolit sociální otázku. Dnešní skutečně levicová politika se musí zabývat odměnou za práci, ochranou vlastních lidí před zahraniční konkurencí, podporou sociálně slabých

Levice tedy má šance na come back. Ale nesmí to být levice popletených akademiků a snobských mudrlantů, nýbrž levice, která se osvobodí z názorového područí kateder, redakcí a kaváren; levice, která dokáže zformulovat svou vlastní nosnou programatiku. Což se týče i naší CSSD a tam bych doporučil i udělat silnou výměnu lidí...ale velmi silnou

Ale myslím,že ve státech máte podobné problémy s DS, nebo ne?;-D

0 0
možnosti

CDU, CSU, strany praveho stredu? To je snad vtip. Pristim kanclerem v Nemecku bude zeleno -rudy politik. To je nemecka skutecnost. A jejich program: socialni spravedlnost (?), klimaticka revoluce, genderismus, otevrena migrace, cenzura tisku a predevsim nenavistna kampan proti jedine opozicni strane AfD, kteru chteji nechat sledovat policii jako nacistickou organizaci. Zijete zrejme ve virtualnim svete.

6 1
možnosti

P26e49t63r 72B10u33r67i52a28n

13. 8. 2019 23:39

Vy jste si všechna negativa pouze přeformuloval na kladná, akceptovatelná a snesitelná vysvětlení a takto nám chcete dokázat, že vlastně žádná nejsou.

Nejvíce mi váš výklad připomíná to, jak se v KLDR Kim vypořádal s hladem. Zakázal ho.

6 1
možnosti
Foto

To čeho jsme svědky, tomu se říká Fabiánský socialismus. I pravicové strany aplikují jediný recept a tím je neustávající reformní činnost, opravování, vylepšování a regulování. Kámen úrazu ovšem nastává tehdy, když mají lidé v těchto pravicových stranách, na nějakém konkrétním problému, který společnost trápí, provést jeho analýzu a navrhnout nějaká praktická řešení. Jednak často postrádají potřebné analytické znalosti (což si sami neuvědomují) a nemají ani žádné zásady, kterými by se řídili. Téměř vždy tedy podlehnou určitým obecně rozšířeným omylům a jako jediné praktické řešení budou vidět nějakou státní intervenci, která omezí svobodu, způsobí řadu dalších nepředvídaných problémů a kumulativní dopad těchto intervencí nás posune zase blíže k socialismu.

5 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS