Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

R^ Dovolím si Vaše téma ještě rozvést. Vedle strachu se uplatňuje i strach z prožitků dalších nepříjemných emocí. Člověk se může za určitých okolností právem obávat, že se bude cítit nekomfortně až mizerně. Obává se sice konkrétních událostí a situací, ale v podstatě je to strach z toho, jak se v nich bude cítit a jak dlouho. Ponížený, selhávající, zbabělý, vinný.......V dlouhodobě stresujicích podmínkách se těmito emocemi stává méně odolným vůči negativním podnětům, které je vyvolávají. Výsledkem může být nejen psychická labilita a deprese, ale i člověk takzvaně zlomený. Lépe manipulovatelný, poddajný, ustrašený . Stává -li se nějaké společenství lidí nemocným v souvislosti s tím, jak je s lidmi zacházeno, není proto jiné léčby, než toto společenství opustit. To bývá zvláště těžké u sekt. Ostatně k emigraci také nejsou vždy vhodné podmínky a odvaha. Nehledě k tomu, že podobně jako u sekt, i ve státních celcích dochází ke strachu z procitnutí, který někdy přerůstá v sebeklamné přijetí toho, co je zhoubné. Tím se část společnosti dostane do méně poškozujících emocí (příjemněji prožívaných), ale část takto "přemyšlených " lidí zákonitě dusí ostatní, kteří nepodlehli.

1 0
možnosti
JP

Děkuji za zajímavý komentář.

0 0
možnosti
MV

vic takovych jako je pan Rychtesky ve statni sprave a na vedoucich pozicich ve firmach, kde ma stat podil

0 0
možnosti
Foto

Víc takových je víc než dost. Vč. politic. tůristů, z nichž mnozí se ,,vypracovalil".Pana Rychetského nevyjímaje. Ausgerechnet jej i M.Z. navrhl až do fce předsedy ÚS, a ten to přijmul. S podmínkou. Svou. Že do r. 2017;-)

0 0
možnosti
JL

Pane Provazniku proc to "bravo" na slova pana Rychetskeho? Ten, jako uceny obcan v pravu, mel moznost poukazat na vsechny chyby behem tech 26 let. Mlcel nebo nebyl dost durazny. Proc tak neudelal? To je ta nejvetsi otazka na jeho uvahu.

2 0
možnosti
Foto

Chudák pan Rychetský, kolikrát by měl po sobě tu Ústavu znova číst a opravovat?

0 0
možnosti
Foto

;-) U mě až tak bravo ne. Rozhovor jsem četl již včera, a to celý(!), a velice pozorně. Tudíž nikoli jen autorem vybrané pasáže z něhoRv A co se strachu lidského týká, jde o základní lidský pud. Pud sebezáchovy! Že vyvolávání strachu je jeden z prostředků vědomé manipulace lidsk. myšlení, to není nic nového. Naopak, je to jeden z nástrojů, starých jako lidstvo samé. Jen technický pokrok jej dnes rozšiřuje v míře nebývalé. Od medií počínaje až po tzv. social. sítě. Vč. i těchto stránek:-/.

1 2
možnosti
TT

Jojo, manipulace ovládá některé lidi, obzvláště tyspeciálně inteligentní. Dle Rachetského, když se člověku něco nepozdává, je ovládán strachem který v něm vzbudili demagogové. Muhehehe-hehehe-hehehehe-můůůů! :-P:-P:-P

1 2
možnosti
AR

Jaké známky jste měl ve škole z češtiny v pravopisu?;-D;-D

1 1
možnosti
Foto

;-) Na onen článek jsem dával již včera pod Váš blog odkaz. Schytal jsem za to pár mínusů, následně pak jsem byl označen i až za trolla;-D Takže dotaz. Četl jste onen článek i Vy?;-)

1 2
možnosti
  • Počet článků 48
  • Celková karma 3,94
  • Průměrná čtenost 1502x
Soudní překladatel (NJ).

FFUK obor filosofie.

Bibliografie:

Svatý grál na čtyřech rovinách bytí, Malvern 2014

Hérakleitos ve světle mythické moudrosti, Malvern 2017

Ódinova cesta, Fabula 2023

Záliby - příroda, klasická hudba, šachy.

Seznam rubrik