Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

R^R^R^Otázky zůstávají, protože zůstávají tajemství. Víme málo, jako ví málo o oceánu pramen stékající s hor. Někdo více, jiný méně. Malá vědomí vševědoucí Veleduše. Částečně autonomní prstíky Boha.

1 0
možnosti
JP

J39o13s80e87f 28P51o43t15r

28. 4. 2019 1:12

Ještě bych si dolovil předeslat jak si východní názory představují převtělování duší v souladu s fyzikální podstatou našeho světa.

Duše zemřelého jde a klopýtá obtížená hříchy z minulého života do inkarance, zapomnění života, do rozplynutí, do negace. Zatížená tíživými hříchy minulých životů je jejím jediným cílem negace, zničení, konec existence.

Ale na té cestě k negaci se objevují místa, boudy, jeskyně která vábí bludnou duši k odpočinku. Pokud duše neodolá, a vejde dovnitř , je znovu vztažena do cyklu žití, protože to nejsou boudy, jeskyně, ale právě kopulující dvojice.

0 0
možnosti
JP

J56o24s54e50f 91P37o52t28r

28. 4. 2019 0:48

"Člověk se vyvíjí pomalu a postupně, v každém životě se naučí něco potřebného a důležitého, něco, s čím se až dosud nevyrovnal. Celý tento úchvatný pohyb evoluce lidského vědomí není ničím jiným než tím, co staří nazývali spásou"

Správný názor na lidskou existenci je ten, že člověk žije jen jednou a podle toho jak dodržuje morální zásady, bez ohledu jak , kdy, a kde žil je buď spasen nebo zavržen. Žádný pohyb evoluce lidského vědomí neexistuje.

Člověk se objevil na Zemi před asi 200 tisíci lety, věda, opakuji věda naprosto přesvědčivě dokázala že všichni lidé na Zemi mají dva předchůdce, mitochondriální Evu a Ychromozomálnímo Adama. Dále věda dokázala, že genetický základ všech sedmi miliard lidí je homogenní, tudíž nikdy nedošlo a nedochází v lidské společnosti k evoluci - aspoň k evoluci podle Darwina.

Takže , vážený pane autore bysta nám měl dokladovat jak dochází k "vývinu"

0 1
možnosti
  • Počet článků 48
  • Celková karma 3,94
  • Průměrná čtenost 1502x
Soudní překladatel (NJ).

FFUK obor filosofie.

Bibliografie:

Svatý grál na čtyřech rovinách bytí, Malvern 2014

Hérakleitos ve světle mythické moudrosti, Malvern 2017

Ódinova cesta, Fabula 2023

Záliby - příroda, klasická hudba, šachy.

Seznam rubrik