Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VV

Rika se ze narod ma takoveho prezidenta jakeho si zaslouzi. A opravdu je tomu tak. I toto o necem hovori.

https://www.laenderdaten.info/iq-nach-laendern.php

0 0
možnosti
JP

Děkuju za zajímavé a inspirující komentáře.

0 0
možnosti
JS

Vážený autore, bohužel se mýlíte. Voliči v naší zemi projevili maximální odolnost proti manipulaci. Přes neurvalou masáž z našich médií nezvolili prezidentem ani knížete ani bezbarvého kandidáta.

5 2
možnosti
MB

Já nevím, proč jste tak otevřeni manipulaci..

Možná je to tím, že doba je hektická.. a lidi nemají tolik času se zamýšlet a některé věci, včetně politiky berou povrchněji..jen z titulků maintreamu..fotek.. vnějšího zdání a mediální masáže. Nemají čas nebo kapacitu tříbit si priority.

Velkou roli hraje lákadlo patřit k "něčemu lepšímu", k něčemu, co je spojeno s "noblesou", se správným názorem, s "lepšolidmi". Prostě patřit do lepší společnostmi. A že je to uvnitř prázdné, že to není ku prospěchu skutečně kritického ducha resp.suverenity ..a to, že je to jen taková vařená nudle, to jim při takovém povrchním chápání vůbec nedochází.

Ano Schwarzenberg i Drahoš měli něco jako noblesu ..ale huvát a buran Zeman měl něco jiného, hlubšího ..názory, ochotu si za nimi stát, přesvědčení, paličatost, schopnost ustát tlak ..

A i když zdaleka ne ve všem lidé s ním souhlasí, ten kdo není povrchní cítí, že v tom komplexu je to něco serioznějšího a důležitější, nežli to pozlátko té vágní noblesy.

4 0
možnosti
PH

I kdyby jsme nakrásně souhlasili přijímali všechny ty mladíky, co doma nechali rodiny a odmítli bojovat ve své válce, co těch 90% dalších, kteří prokazatelně z válečných území nebyli? Nechat je přijít, posoudit žádost, a pak je deportovat? Na příkladu Německa krásně vidíme (ne)efektivitu deportací - většina migrantů jim zůstane napořád.

2 0
možnosti
JF

Odpověď je na místě. Protože jsou lidé, kteří píší podobné články jak Vy. Když se vrátíte ke svému článku a zamyslíte se nad ním - ALE skutečně jako filozof, tak zjistíte odpověď. Místo další politické masírky-viz adorace Schwarzenberg jako ARISTOKRAT DUCHA, ZEMAN jako ďábel (a to nejsem jeho příznivec)- Vám musí na mysl přijít podstata manipulace. Především je zde výklad REALITY u každého člověka. Ta se odvíjí od jeho životního vývoje. Dále je to VÍRA, kterou by jste jako FILOZOF měl jasně detekovat, a mám tím na mysli tu víru mystickou (dříve křesťanskou, dnes islámskou). Její dopady na konání davů v její stádovitosti najdete v řadě děl, od Nietscheho (pro Vás speciálně kritika platónské tradice a křesťanské morálky), až po Le Bona. Dalším okruhem jsou EMOCE, protože náš neokortex (kůra velkého mozku) je nejmladší a tím i ovlivnitelná "starým, ještěřím mozkem. A to se ještě děje v záplavě informací, které se na nás hrnou (v nejjednodušíí a tím i zkreslené podobě). Roli také hraje AUTORITATIVNÍ vystupování převažující části producentů informací - nesouhlasíš s tím co říká vládnoucí skupina, tak jsi troll, agent cizí mocnosti, xenofob, homofob a x-fob. Tato část také prezentuje jen určitou část politiků a "expertů", kteří implikují povinnost podřídit se "tomu správnému". Proti tomu se ovšem staví další protipól -INERPRETACE osobních zkušeností a osobního úspěchu na základě vlastní filtrace životních zkušeností (tak si totiž vykládáme OBJEKTIVNÍ REALITU). Mohl bych pokračovat dále, však netřeba, protože závěr se nabízí - to co jste vytvořil, je jen další manipulací a s filozofickým pohledem to nemá co do činění-jen tak jako námět k diskuzi.

V neposlední řadě je zajímavá poznámka, že "Ne každý z nás měl to privilegium kvalitního vzdělání." Současný vzdělanec filozof přejal rituál současné doby - postavil se na jednu stranu o které si myslí, že je dobrá-prostě v ní věří a neklade si kritické otázky. Proces odstranění "kvalitního vzdělání" již začíná od útlého věku dítěte. Od "kompetenc

8 0
možnosti
Foto

Článek je, myslím, velmi trefný. Popsal jste poměrně přesně to, co možná spoustě lidí u nás vrtá hlavou. Jak je možné, že stále přetrvává takové množství obdivovatelů dvojice Zeman/Babiš, nejhorších polistopadových destruktorů v České republice.

4 3
možnosti
JH

J42i77ř56í 96H13o50l21ý

7. 4. 2019 10:31

Cituji:

" Nepřijmeme jediného migranta! (Co skrývá tento výrok?

Nepomůžeme jedinému člověku, je nám jedno, jde-li o dítě, ženu či muže, jemuž válka vzala vše. My prostě nebudeme mít soucit s nikým.) Tuto nelidskou větu poté převzal Andrej Babiš."

Nepřijmout jediného migranta, neznamená že mu nemůžeme pomoci. Posíláme peníze, stavíme nemocnice, školy,....

Takže prosím autore článku nemanipulujte se mnou.

6 4
možnosti
JS

No, i vaše realce je jistou manipulací. Protože tady jde o přijmutí migrantů, kteří už jsou v Evropě. Jim je ta pomoc o níž píšete, je celkem k ničemu. Je moc užitečná, to ano, ale týká se prostě jiného vzorku lidí. A ve skutečnosti tu vlastně vedle pomoci těmto lidem jde spíš o pomoc zemím, které jsou migrantů plné a je to pro ně obrovská zátěž. Mj. zemí, od nichž (resp. jejich daňových poplatníků), jsme se nerozpakovali v rámci programů EU přijímat každoročně spousty miliard. Když ovšem potřebují pomoc oni, naše odpověď zní "jen si vyližte, co jste si nadrobili". Jsme prostě fajn kámoši do nepohody.

1 0
možnosti
Foto

Filozofové, aby mohli zdatně filozofovat, musejí být odtrženi od reality. Proto by tito lidé neměli konat jakékoli zodpovědnější lidské činnosti kde by mohli napáchat nevratné škody, neměl by jim být vydáván řidický průkaz a podobně. Spíše by se měli zabývat méně důležitými činnostmi, úředničinou, výukou dětí a podobně.

2 5
možnosti
MB

Toto je přesně, milý Miroslave, přání tkz. Vůdců. Nemyslící člověk = Ideál! Každý člověk, který elementárně přemýšlí - Jest filosofem. Bádá o sobě, o společnosti, o překládaných pravdách. Hledá si své místo - Věří, že nevěří. Ví, že nic neví - tedy hledá, tápe a koná. S takovými lidmi - Nelze budovat "To lepší" ! To lepší se lépe uskutečňuje s těmi, co věří - Najdou si Jehovisty - Zemana - Babiše = S nimi bude lépe - Oni, již za člověka samotného, všechno vymysleli ... :-)

4 0
možnosti
Foto

R^ Dobré přemýšlení. Jak varující postřehy ohledně opakovaného faustovského našeptávání, tak zejména krásný a důležitý závěr o nesmírné hodnotě lidského života, svobody a důstojnosti.

3 0
možnosti
  • Počet článků 48
  • Celková karma 3,94
  • Průměrná čtenost 1502x
Soudní překladatel (NJ).

FFUK obor filosofie.

Bibliografie:

Svatý grál na čtyřech rovinách bytí, Malvern 2014

Hérakleitos ve světle mythické moudrosti, Malvern 2017

Ódinova cesta, Fabula 2023

Záliby - příroda, klasická hudba, šachy.

Seznam rubrik