Ježíšovo zasvěcení ve Velké pyramidě

19. 04. 2019 0:00:05
Harvey Spencer Lewis /1883 – 1939/ zakladatel a první imperátor Starého mystického řádu Růže a Kříže /Antiquus mysticusque ordo Rosae Crucis/ vydal v roce 1929 knihu s názvem The mystical life of Jesus.

V této knize zpřístupnil veřejnosti mnohé neznámé události ze života Ježíše tak, jak byly v době Ježíšově zaznamenány, a po staletí uchovávány v archivech tajného bratrstva.

Následující ukázka je z 12. kapitoly této knihy, ve které je popsán mimořádně působivý rituál, během něhož byl Ježíš pozvednut do vznešenosti Krista, Vtěleného Slova.

...V této souvislosti bych zde chtěl načrtnout další Josefovy /Ježíšovy/ zasvěcovací a přípravné ceremonie, kterými prošel během svého pobytu v Egyptě. Tyto rituály byly známy jen vysokým zasvěcencům bratrstva. Ježíš se o nich nikomu nezmínil během celé své mise. Pouze apoštoly, které pečlivě vybíral a sjednotil kolem sebe jako duchovní radu, uvedl do tajemství svého zasvěcení. Nemyslím, že by moji čtenáři očekávali uveřejnění těchto věcí v knize, jež je určena pro širokou veřejnost..

Nicméně je možné promluvit o posledním a rozhodujícím aktu Josefovy přípravy pro svůj duchovní úřad, který se konal ve Velké pyramidě, která je dnes známá pod jménem Cheopsova pyramida.

... Moji čtenáři budou překvapeni, když se dozvědí, že ve starých dobách byl přístup do nejvýznamnějších obřadních síní pyramidy možný nikoliv skrze bránu pyramidy samotné, nýbrž prostřednictvím tajné chodby, jež byla vystavěna mezi kolosálními tlapami Sfingy. Tyto tlapy spočívaly na vysokých základových zdech, které vytvářely postranní ohraničení jakéhosi Sfingou omezeného dvorce, v jehož středu se nacházel oltář. Za tímto oltářem byl, na základě ruin poznatelný ještě dnes, přímo pod hrudníkem Sfingy, dobře střežený vchod do tajné chodby, který se dal otevřít jen prostřednictvím určitých skrytých mechanismů, jež byly známy jen nemnoha lidem. Dlouhá podzemní chodba vedla pod Sfingou, pod písečnou pouští a pod základovými zdmi pyramidy směrem k velkému přijímajícímu sálu pyramidy. Pokud byli neofyté, poté co zvládli příslušné přípravné procesy, uznáni za hodné dozvědět se o tajemstvích přístupu k pyramidám, směli vstoupit na onen před Sfingou se nacházející vnější dvorec a dostalo se jim tam prvního uvedení do vyšších stupňů bratrstva. Tyto ceremonie se obvykle konaly okolo půlnoci. ...Jen ti, kteří se již zúčastnili ceremonií uvnitř pyramidy, věděli o tajné chodbě a o existenci podzemních místností a chodeb.

Josef byl o půlnoci přiveden k přípravnému rituálu k tomuto vnějšímu dvorci Sfingy, oblečen byl do purpurového šatu. Po ukončení ceremonie byl prostřednictvím podzemní chodby přiveden do přijímacího sálu pod pyramidou. Po provedení určitých rituálních aktů v tomto prostoru následovala již samotná vznešená ceremonie nejvyššího stupně zasvěcení. Za tímto účelem by Josef veden přes několikeré schodiště do jednotlivých, nad sebou se nacházejících podlaží pyramidy. Na každém z těchto podlaží se nacházela malá místnost. Závěrečná iniciace se konala v nejvýše položené místnosti, přesně ve středu pyramidy.

Během zasvěcení byl na Josefovu hlavu položen královský diadém, který naznačoval, že již není neofytem nebo ostatním druhům v bratrstvu rovnocenným mistrem, nýbrž že je nejvýznamnějším ze všech. Vyvrcholením slavnostního velekněžského obřadu byla chvíle mlčení a meditace, kdy Josef klečel před oltářem. Místnost, která byla jinak osvětlena jen svíčkami a třemi pochodněmi, naplnilo náhle veliké světlo. Obklopena světelnou září snesla se bílá holubice a spočinula na hlavě Josefově. Ve chvíli, kdy se zvedl velekněz, zvěstovaly zvonky v níže se nacházejících místnostech pyramidy velikou událost světu. Za hierofantem se napřímila jakási světelná postava andělského vzezření a poručila Josefovi, aby povstal. To se stalo a hlas andělův zvěstoval:

Toto jest Ježíš Kristus, povstaňte!“

Všichni přítomní promluvili jak jedním hlasem:

„Amen“.

To, co bylo právě řečeno, je jen krátkým nástinem průběhu oné poslední ceremonie. Podrobná zpráva o tomto rituálu představuje jedno z nejmalebnějších a nejdokonalejších zobrazení, které bylo kdy zachyceno v tajných archivech bratrstva, a je známo, že slavnost podobného významu se již od té do doby nekonala.

Po ukončení slavnostního obřadu se shromáždili zúčastnění členové Nejvyšší rady okolo Josefa, který nyní získal jméno Ježíš a byl uznán jako Kristus. Jemu vzdávali hold vidouce v něm „Vtělení Slova“ či „Živoucí Slovo (Logos)“. Slavnostní průvod pak sestoupil do nižších pater pyramidy, kde se konala první posvátná večeře jakožto symbolická slavnost.

Následujícího dne byli z Egypta vysláni poslové do všech zemí, kde se nacházely jednotky bratrstva. Tam zvěstovali blízký příchod Spasitele a počátek jeho působení. Mezi těmito posly byl také jistý Jan z palestinského bratrstva Esejců, jenž navštívil egyptské školy, aby se připravil na své životní dílo. Byl znám jako reinkarnace Eliáše a do Palestiny poslán proto, že v této zemi kdysi jako Eliáš sloužil a působil v klášteře na hoře Karmel. Stejně jako ostatní poslové měl také on za úkol zvěstovat příchod Kristův.

A tímto způsobem bylo všem lidem očekávajícím příchod Páně zvěstováno radostné poselství: veliké dílo Ježíše Krista právě začalo...

Tuto malou ukázku ze skvělé knihy H. S. Lewise posílám všem poutníkům ducha jako drobný dárek k letošním Velikonocům. Krásné svátky.

Autor: Jan Provazník | pátek 19.4.2019 0:00 | karma článku: 10.96 | přečteno: 248x

Další články blogera

Jan Provazník

Pikorova menšina

Ing. Vladimír Pikora, Ph.D., hlavní ekonom skupiny Comfort Finance Group, se v článku pro České noviny rozhorlil nad možností, že by o případném přijetí Eura mohla rozhodnout vláda proti vůli většiny lidí v ČR

29.11.2023 v 17:39 | Karma článku: 26.99 | Přečteno: 2888 | Diskuse

Jan Provazník

Otevření třetího oka

Otevřít šestou čakru astrálního těla lze dvěma způsoby. Poctivou mnohaletou prací na sobě samém, nebo násilnou cestou v rámci rituální magie. Heinrich Faust hledal třetí způsob, když se rozhodl dát v sázku svou duši.

22.7.2023 v 17:11 | Karma článku: 6.35 | Přečteno: 260 | Diskuse

Jan Provazník

Každý je vegetarián

Lidi lze zaškatulkovat podle lecčehos, třeba podle toho, co jí či nejí. V případě tohoto kritéria však málokoho napadne, že přísně vzato jsme všichni vegetariáni, rozdíl je pouze v míře odříkání masitých pochutin.

28.2.2023 v 18:42 | Karma článku: 5.41 | Přečteno: 240 | Diskuse

Jan Provazník

Podivný článek švýcarského tisku

Noviny Neue Zürcher Zeitung přišly s nečekanou informací. Americký prezident Joe Biden navrhl prý v půli ledna prostřednictvím šéfa CIA Williama Burnse možné řešení probíhajícího válečného konfliktu.

3.2.2023 v 19:02 | Karma článku: 22.99 | Přečteno: 1205 | Diskuse

Další články z rubriky Společnost

Vlastík Fürst

Velkopáteční zastavení může prospět i ateistům

Velký pátek není v naší zemi svátkem moc dlouho. Volný den máme až od roku 2016. Otázkou je, jak s tímto volnem naložíme. Můžeme vyrazit na nákupy či za zábavou, nebo je možné se rozhodnout, že ho budeme „slavit“.

29.3.2024 v 9:05 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 17 | Diskuse

Karel Trčálek

Fialova vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že se v Česku už žije líp!

ANO, bude líp! Pan premiér se opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost je však nutné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou

29.3.2024 v 8:16 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 82 | Diskuse

Filip Vracovský

Česko jako země plná ateistů a agnostiků přesto žije z křestanských tradic a k Rusku

nebo Ukrajině má poměrně blízko. Těžko však může chápat Blízký východ . Než se v další sérii blogů vrátím do kuchyně dovolte ještě jednu úvahu laika....

29.3.2024 v 7:49 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 85 |

Ladislav Pokorný

Vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že v Česku se už žije líp

Pan premiér se v médiích opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost by však bylo vhodné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou.

28.3.2024 v 16:51 | Karma článku: 37.32 | Přečteno: 863 | Diskuse

Jan Pražák

Mají mít staří lidé přednost?

Ráno jsem vstala levou nohou. Začalo to už předchozí večer, vnučka mi říkala do telefonu, že tam u nich přepadl nějaký mladý mizera staříka, který sotva chodil. Okradl ho a srazil na zem, až si ten pán pohmoždil ruku a odřel tvář.

28.3.2024 v 14:34 | Karma článku: 33.43 | Přečteno: 3243 | Diskuse
Počet článků 47 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1532

Soudní překladatel (NJ).

FFUK obor filosofie.

Bibliografie:

Svatý grál na čtyřech rovinách bytí, Malvern 2014

Hérakleitos ve světle mythické moudrosti, Malvern 2017

Ódinova cesta, Fabula 2023

Záliby - příroda, klasická hudba, šachy.

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...